Oblikovanje obrva

Obrve vas postaruju? Oblikovanje obrva kao rješenje problema

Kada pomislite na uobičajene znakove starenja, ono što vam na početku padne na pamet jesu slike srebrnih pramenova koje strše iz vaše kose, bore koje se stvaraju oko vaših očiju i staračkih mrlja koje se pojavljuju na vašem licu, zar ne? Ali zapravo, čak i prije nego što se ove zastrašujuće vremenske oznake počnu pojavljivati, mi same sebe starimo – a da ni ne znamo da to radimo!

Jedan od glavnih doprinosa starijem izgledu lica je izgled obrva. Čudno, zar ne? Oblikovanje obrva je nešto što i vi radite! Ali istina je da oblik i izgled vaših obrva mogu značiti razliku između toga da vam se obraćaju sa „bako“ i toga da vam govore „mlada damo“. U redu, možda razlika nije toliko dramatična, ali obrve i oblikovanje obrva su ključni kada je riječ o mladenačkom izgledu. Evo tri načina na koje vas vaše obrve možda postaruju te neka rješenja kako biste bili sigurni da vaše lice ne postane lice jedne bake.

  1. Rijetke obrve.

Kako mi starimo, tako stare i naše obrve. One počinju biti tanje, a to nije slatko. Zadržite svoje mlade, guste obrve uz pomoć nekih pouzdanih alata. Oboružajte se puderom za obrve kako biste popunili te rupe, te nemojte prestati brinuti za oblikovanje obrva.

  1. Super-tanki repovi.

Sigurno je reći da je većina nas malo pretjerala s pincetom i završila s obrvama koje izgledaju poput punoglavaca. A to može učiniti da vaše oči izgledaju umorno. Izbjegavajte to pod svaku cijenu ulaganjem u olovku za obrve koja će produžiti i oblikovati te repove.

  1. Nijanse sive.

Sive dlačice dolaze bez upozorenja i nisu ograničene na glavu. Možete raditi oblikovanje obrva, ali ako vas boja odaje, izgledat ćete starije. Ako vam obrve počnu postajati sive ili bijele, to bi moglo postariti vaše lice za deset godina, a to nitko ne želi! Sakrijte te dlačice toniranim gelom za obrve.