Kreveti

Posebni kreveti za ljude sa posebnim potrebama

Osobe starije životne dobi kao i one sa posebnim bolestima koje su u nemogućnosti normalno živjeti često imaju i posebne potrebe kad je u pitanju namještaj koji im može olakšati svakodnevni život. Veliki standardni kreveti kao i oni sa posebnim značajkama koji su na raspolaganju za pomoć starijim i nemoćnim osobama ili njihovim njegovateljima. Na primjer, kreveti podesivi po visini, madraci za smanjenje pritiska, sa dizalom za jastuke, kreveti sa pomoćnim stolićem i stolicom, noćni stolovi, ljestve uz krevet, stalci za čitanje i stupovi za podizanje.

Ljudi mogu iskusiti poteškoće kao što su ulazak i izlazak iz kreveta, okretanje, sjedenje i općenito ugodno odmaranje u krevetu. Udobnost i dobro spavanje nisu bitni samo za dobrobit neke osobe, već i zbog toga što za neke ljude mogu značiti razliku između mogućnosti samostalnog obavljanja aktivnosti.

Ako imate poteškoća s bilo kojom od gore spomenutih aktivnosti, možda će vam koristiti procjena radnog terapeuta ili fizioterapeuta. Ponekad vam promjena u načinu izvođenja neke aktivnosti ili druga tehnika mogu pomoći da se samostalno snalazite umjesto da koristite opremu.

Ukoliko je posebna oprema ipak potrebna, kreveti za starije i osobe s invaliditetom u domaćinstvu su od esencijalne važnost za veliku pomoć u životu takvih osoba. Oni su obično glomazniji od bolničkih kreveta i ne izgledaju klinički.

To uključuje električne podesive krevete, krevete promjenjivog držanja (profiliranje), a tu su i kreveti za odrasle, kreveti napravljene po mjeri, kreveti za okretanje, dok pacijenti mogu izabrati visoke i niske krevete i dvostruke kombinirane krevete. Posebni kreveti koji su opisani kao „divan“ imaju duboko podnožje i opruženi madrac.

Ukoliko imate potrebu za nekim od navedenih proizvoda, postoji nekolicina tvrtki koja se bavi ovakvom opremom gdje ćete prije kupnje željenog proizvoda za vas ili nekog člana vaše obitelji dobiti i nužno potrebno savjetovanje prije same kupnje najprimjerenijeg proizvoda.